Erik sitt største ”lerret” ble avduket den 17 mai

Erik Bergan x Gusterud Bygg

1.mai begynte kunstneren Erik Bergan med sitt største verk, målt i areal. Vestlandshus Gusterud Bygg, som er godt kjent blant lokalbefolkningen, hyret inn den unge kunstneren til å pryde en murvegg i sentrum av Eidsvoll. Med en vegg på hele 9 meter høy og 7 meter bred, skal Eidsvoll og Sundets historie bli foreviget med Erik Bergans kunstneriske strek. 

Det har gått to år siden en sist kunne feire en skikkelig 17.mai, etter en lang pandemi. Og i år er det 1000 års jubileum for Eidsivatinget. Så hva passer vel bedre enn en stor malt murvegg midt i sentrum med Norges historie på?

Et lerret er ikke stort nok!

  • Jeg har alltid vært opptatt av historien og det å ta vare på den. I dagens samfunn er det også viktig at historien blir fremstilt på en moderne måte og det synes jeg en kunstvegg gjør. Det blir uansett noe spesielt når du har det på en hel vegg, sier Elise Gusterud i Gusterud Bygg. 

Inspirasjonen til denne veggen i Sundet er hentet fra andre kunstvegger som Elise har opplevd på reiser både i Norge og utenlands, samt på pinterest, nettsider og sosiale medier. 

Erik Bergan ble hyret inn av VestlandsHus Gusterud Bygg, via fotograf Ferdinand Nygård som er medgründer i selskapet Orkestra AS, som designer og utvikler brands. Erik Bergan har sitt management og daglige atelier/kontor hos Orkestra. Det var under et arbeidsmøte med Ferdinand, det kom frem at Gusterud ønsket å få malt en vegg midt i sentrum av Eidsvoll. Og det var her Orkestra kunne bistå med en av sine kunstnere, Erik Bergan. 

  • Jeg syntes det var stor stas å få dette oppdraget, og jeg har tenkt masse om hvordan jeg skal få til dette. Men det skal gå bra, det er bare et litt større maleri, hvor jeg står i lift. Dette er en milepæl for meg og jeg ser veldig frem til hele prosessen og til slutt avduking på selveste 17. Mai, sier Erik Bergan.

Erik begynte med å male på jakker, og det kan nok være du har sett et av hans verk, bærende på en rygg. Han kaller det for sitt vandrende galleri. Siden 2020, har han livnært seg på kunsten sin og bestillinger gjennom sosiale medier. 

Fra 1.mai og frem til 17.mai, bodde Erik på Eidsvoll i et av Elti Eiendom AS sine Airbnb leiligheter, for å fullføre kunstverket i Sundet. Med lift ble det jobbing både høyt og lavt. Orkestras fotografer dokumenterte prosessen med både bilde og video. Her er noen utvalg!

Erik Bergan

Instagram: https://www.instagram.com/erikberganart/

TikTok: https://www.tiktok.com/@erikberganart

Gusterud Bygg

Nettside: https://www.gusterudbygg.no

Instagram: https://www.instagram.com/vestlandshusgusterudbygg/

Elti Eiendom

Leilighet 1

Leilighet 2

17 mai, Eidsvoll, Erik Bergan, Gusterud Bygg

//

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *