Høre Hjemme, en dokumentar av Willy og Mugisho

Brødrene Mugisho og Willy Nhonzi har en sterk historie og musikken er verktøyet de bruker. Sammen har de flyktet, vokst opp og nå turnerer de sammen med forestillingen ‘’Høre Hjemme’’. 

Sammen med TV Inter har de produsert dokumentaren med samme navn. Der får vi et enda bedre perspektiv på hva brødrene har vært i gjennom fra flukten i gjennom jungelen i Kongo, vokse opp i Norge og de deler sine refleksjoner om mangfold, tilhørighet, identitet og rasisme.

Sammen med en gruppe elever snakker dem om de åpenbare utfordringene, men også de utfordringene som sitter litt dypere og som kan være vanskelig å sette ord på.

Mange barn av innvandrere opplever utenforskap. Norskfødte med innvandrerforeldre opplever oftere enn gjennomsnittet å være sosialt ekskludert. Utfordringene ved å vokse opp i Norge med utenlandsk bakgrunn dreier seg ikke bare om rasisme. Det handler også om tilhørighet, aksept, mangfold, flerkulturelle hjem, identitet og selvbilde. Hva er det de føler? Hva gjør vi med det? Feier vi det bare under teppet og lar det ligge og ulme eller skal vi hjelpe de unge med å prosessere spørsmålene og følelsene de sitter med? Dersom vi ikke gjør noe kan følelsen av utenforskap for hele grupper av unge øke.

Dokumentaren ‘’Høre Hjemme’’ er i fem deler og ligger på NRK TV.

Link: https://tv.nrk.no/serie/hoere-hjemme 

Tusen takk til NRK Skole, Stiftelsen Dam, Oslo Røde Kors, DKS Viken og Rådet for Psykisk Helse.

//

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *